Kedves mindenki! Köszöntök mindenkit a harmadik bejegyzésemmel. Köszönöm hogy elolvastátok az előző kettő bejegyzésem és véleményeztétek, vagy megosztottátok a közösségi oldalakon. A következő témám: a tetoválások, piercing. Te mennyire vagy elfogadó az ilyen emberekkel szemben?

Szögezzük le: "A tested, a te döntésed." Igen, mindenki azt csinál a testével amit akar. Sokan leszólják a fültágítós embereket, mert hogy "milyen undorító". Na és? Nem aki viseli, hadd viselje - nem kell leszólni. Tapasztalataim szerint, az idősebb embereknek nem tetszenek a tetovált emberek, unszimpátiával fordulnak feléjük, mert hogy csúnya tetoválás - ezért úgymond elítélik őket, a külső miatt, pedig a külső nem minden. Tudom hogy régen, a börtönviselteknek volt tetkója - szerintem ez is közrejátszik abban hogy az idősek "leszólják" a tetovált embereket - talán némi félelem is keveredik ebbe?! Nem tudom. De, szerintem akik a 20. század második felében születtek, őket már nem biztos hogy úgy nevelték mint az én nagymamámat vagy bármelyik ember nagyszüleit. Igen, én megértem hogy az időseket sok változás érte azzal hogy beléptünk a 21.századba, mert az élet egészen más volt mondjuk 60 évvel ezelőtt. Igen, és akik a 20. század második felében születtek - nekik már a külsőségeket nem kellene elítélni - hiszen ők már másfajta szellemben nevelkedtek, és ezért toleránsabbnak, elfogadóbbnak kellene lennie az embereknek. A nevelésen is sok múlik, tudom - mert ki mit hall a családban az "belé rögzül." Sokat számít az hogy egy ember családja mennyire toleráns és a többi. A másik dolog pedig: az "elitebb" éttermekbe nem vesznek fel olyan embereket, akiknek pl. az alkarján, vagy a felkarján tetkó van - ez az elvárás legtöbbször a pincérekre vonatkozik. Itt is az emberi butaság ami megjelenik: az étterem vezetői attól félnek, hogy elveszítik a vendégeket, mert nem biztos hogy aki az elit körbe tartozik, az elfogad egy tetovált pincért. Kulcsszó: előítéletesség. Csak, egyszer az életben fogná fel mindenki hogy külső nem minden - mert nem tudod hogy milyen embert rejt az átlagosnál kicsit "durvább külső". Mert attól még hogy valaki kilóg a sorból - nem biztos hogy bunkó, vagy aluliskolázott, vagy gyilkosi hajlamokkal rendelkezik. Persze néha a durva külső tényleg egy durva belsőt takar de nem minden esetben. Nekem is van egy nagyobb tetkóm, és egy kicsi, van orrpiercingem. Mégis idén érettségizem, szeretnék továbbtanulni és a későbbiekben építeni a karrierem. Szóval legyünk elfogadóbbak! 

Igen, tudom hogy majd jönnek a negatív kommentek, mert hogy manapság a börtönben ülő emberek nagy része agyontetovált és kopasz...de egy átlagos, szerény külsejű ember is lehet tolvaj, gyilkos - báránybőrbe bújt farkasok. 

Zárógondolatként még annyit: legyünk elfogadóbbak az emberekkel szemben, mert sohasem tudhatod hogy a külső mit rejt. És legyünk nyitottabbak a világra és az emberek felé, ez talán segíti azt hogy reálisabban tudjunk majd megítélni bizonyos dolgokat az életben.

 És még annyit: az előző kettő bejegyzésemnél észrevettem hogy nem is a posztomat kritizálták, hanem a személyiségem. Mégis honnan tudják megállapítani az "okos" emberek egy bejegyzés alapján hogy én milyen személyiségjegyekkel rendelkezem? Sehogy! Megint az emberi butaság! Szóval, gondolom hogy ez már több bloggerrel is megtörtént. Úgy gondolom, ha valaki posztol valamit - a posztot értelmesen végig kell olvasni, és a posztról kell véleményt mondani, és nem feltételezéseket írni/mondani a poszt írójáról, hogy ilyen meg olyan...

Köszönöm hogy elolvastad, és időt szántál a bejegyzésemre! Ha tetszett oszd meg, vagy ajánld facebookon, várom a véleményeket, kritikát - a posztomról! ;)

Legyen szép napod! És egyet ne felejts: soha ne ítélj első látásra! :)