Érdekes témák

blogavatar

Bármilyen témák előfordulnak ezen a blogon! :)

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek

Követők

nbetti098

Testünk - tetoválás, piercing

Kedves mindenki! Köszöntök mindenkit a harmadik bejegyzésemmel. Köszönöm hogy elolvastátok az előző kettő bejegyzésem és véleményeztétek, vagy megosztottátok a közösségi oldalakon. A következő témám: a tetoválások, piercing. Te mennyire vagy elfogadó az ilyen emberekkel szemben?

Szögezzük le: "A tested, a te döntésed." Igen, mindenki azt csinál a testével amit akar. Sokan leszólják a fültágítós embereket, mert hogy "milyen undorító". Na és? Nem aki viseli, hadd viselje - nem kell leszólni. Tapasztalataim szerint, az idősebb embereknek nem tetszenek a tetovált emberek, unszimpátiával fordulnak feléjük, mert hogy csúnya tetoválás - ezért úgymond elítélik őket, a külső miatt, pedig a külső nem minden. Tudom hogy régen, a börtönviselteknek volt tetkója - szerintem ez is közrejátszik abban hogy az idősek "leszólják" a tetovált embereket - talán némi félelem is keveredik ebbe?! Nem tudom. De, szerintem akik a 20. század második felében születtek, őket már nem biztos hogy úgy nevelték mint az én nagymamámat vagy bármelyik ember nagyszüleit. Igen, én megértem hogy az időseket sok változás érte azzal hogy beléptünk a 21.századba, mert az élet egészen más volt mondjuk 60 évvel ezelőtt. Igen, és akik a 20. század második felében születtek - nekik már a külsőségeket nem kellene elítélni - hiszen ők már másfajta szellemben nevelkedtek, és ezért toleránsabbnak, elfogadóbbnak kellene lennie az embereknek. A nevelésen is sok múlik, tudom - mert ki mit hall a családban az "belé rögzül." Sokat számít az hogy egy ember családja mennyire toleráns és a többi. A másik dolog pedig: az "elitebb" éttermekbe nem vesznek fel olyan embereket, akiknek pl. az alkarján, vagy a felkarján tetkó van - ez az elvárás legtöbbször a pincérekre vonatkozik. Itt is az emberi butaság ami megjelenik: az étterem vezetői attól félnek, hogy elveszítik a vendégeket, mert nem biztos hogy aki az elit körbe tartozik, az elfogad egy tetovált pincért. Kulcsszó: előítéletesség. Csak, egyszer az életben fogná fel mindenki hogy külső nem minden - mert nem tudod hogy milyen embert rejt az átlagosnál kicsit "durvább külső". Mert attól még hogy valaki kilóg a sorból - nem biztos hogy bunkó, vagy aluliskolázott, vagy gyilkosi hajlamokkal rendelkezik. Persze néha a durva külső tényleg egy durva belsőt takar de nem minden esetben. Nekem is van egy nagyobb tetkóm, és egy kicsi, van orrpiercingem. Mégis idén érettségizem, szeretnék továbbtanulni és a későbbiekben építeni a karrierem. Szóval legyünk elfogadóbbak! 

Igen, tudom hogy majd jönnek a negatív kommentek, mert hogy manapság a börtönben ülő emberek nagy része agyontetovált és kopasz...de egy átlagos, szerény külsejű ember is lehet tolvaj, gyilkos - báránybőrbe bújt farkasok. 

Zárógondolatként még annyit: legyünk elfogadóbbak az emberekkel szemben, mert sohasem tudhatod hogy a külső mit rejt. És legyünk nyitottabbak a világra és az emberek felé, ez talán segíti azt hogy reálisabban tudjunk majd megítélni bizonyos dolgokat az életben.

 És még annyit: az előző kettő bejegyzésemnél észrevettem hogy nem is a posztomat kritizálták, hanem a személyiségem. Mégis honnan tudják megállapítani az "okos" emberek egy bejegyzés alapján hogy én milyen személyiségjegyekkel rendelkezem? Sehogy! Megint az emberi butaság! Szóval, gondolom hogy ez már több bloggerrel is megtörtént. Úgy gondolom, ha valaki posztol valamit - a posztot értelmesen végig kell olvasni, és a posztról kell véleményt mondani, és nem feltételezéseket írni/mondani a poszt írójáról, hogy ilyen meg olyan...

Köszönöm hogy elolvastad, és időt szántál a bejegyzésemre! Ha tetszett oszd meg, vagy ajánld facebookon, várom a véleményeket, kritikát - a posztomról! ;)

Legyen szép napod! És egyet ne felejts: soha ne ítélj első látásra! :)

Tovább

Testünk - senki sem tökéletes

Sziasztok! Köszöntök mindenkit a legelső bejegyzésemmel. Remélem hogy majd szívesen olvassa ezt mindenki. Témám a test, emberi külső. Minden embernek van teste - de persze teljesen különböző mindenkié. A férfiak és nők testfelépítése eleve különbözik. De egy test lehet vékony, izmos, és egy kicsit duci is. Mi magunk - az emberek - gondoskodunk arról hogy külsőleg milyen legyen a testünk...A nők többsége sportol hogy szép külseje legyen, a férfiak pedig konditerembe járnak. De tényleg a külső lenne a minden? Vajon ez tényleg meghatározza azt hogy szépek vagyunk e? Szerintem nem. Hiszen minden test szép a maga módján, mindenki lehet csinos! Persze aki változtatni szeretne a külsején, ott áll a lehetőség mindenki előtt. Vannak olyan emberek, akikkel sajnos a természet kegyetlen volt, vagy éppen a sors. Kéz vagy láb nélkül születni, vagy életünk során valami miatt elveszítjük valamelyik végtagunkat. Hát nem kegyetlen néha az élet?! 

A média folyamatosan sugározza az emberiségnek a 21. század-beli ideális testképet. Tényleg a Victoria Secret's modelleleinek lenne olyan tökéletes alakja és testformája? Szerintem a Plus-size modelleknek is nagyon formás testalkata van. Például: Iskra Lawrence. Ha megnézitek a képet látjátok hogy neki valóban nőies alkata van. 

TEST Iskra Lawrence Anastasia Kvitko kapcsolat sport önbizalom emberek testharmónia boldogság illúzió újságok média internet
Iskra
Forrás: http://littlepieceoflynda.blogspot.hu/2016/01/iskra-lawrence-interview.html
TEST Iskra Lawrence Anastasia Kvitko kapcsolat sport önbizalom emberek testharmónia boldogság illúzió újságok média internet
Iskra Lawrence
Forrás: http://fashion.hellomagazine.com/fashion-news/201512214332/iskra-lawrence-plus-size-model-interview/

Ezen a csajszin látszik hogy sportol - az instagramos posztjai alapján konditerembe jár rendszeresen. Sok biztatást ad a nők/lányok többségének, köztük nekem is hogy bátran menjek el kondiba, hiszen szép eredményt ért el ő is - még ha a lábai nem is pálcikák...A férfiak kedvencei általában a Playboy magazinnak pózóló nők...erre hoztam nektek egy jó példát: Anastasia Kvitko. 

TEST Iskra Lawrence Anastasia Kvitko kapcsolat sport önbizalom emberek testharmónia boldogság illúzió újságok média internet
Anastasia Kvitko 
Forrás: https://plus.google.com/102862018944450127103/posts/7uFLf2mK8PA

TEST Iskra Lawrence Anastasia Kvitko kapcsolat sport önbizalom emberek testharmónia boldogság illúzió újságok média internet
Az orosz Kim Kardashian-ként is emlegetik...
Forrás: https://gudsol.wordpress.com/2016/12/13/russian-kim-kardashian-anastasia-kvitko/

Az ő képeit látva nagyon elgondolkozom mindig. Tényleg létezne az hogy valakit ennyire tökéletes testtel és alkattal áldd meg az Isten? Sokan támadták már hogy plasztikáztatja magát. Nekem erről fogalmam sincs hogy ebből mi igaz, de tény hogy ezen a világon biztos sokan irigykednek rá. De ez mégsem jelenti azt hogy az előbb bemutatott két csajnak tökéletes teste van...hiszen már nagyon régóta létezik a photoshop és különféle szerkesztőprogramok...amit az újságok címlapján is láthatunk akár hamis ideál is lehet! A végletekig szerkesztett képek... Tévedés ne essék, mert nem szoktam senkit sem megszólni, és azt sem akarom belesúlykolni senkibe hogy ennek a két modellnek a képei szét vannak szerkesztve, mert véleményem szerint ők tényleg jól néznek ki, de mégsem hagyhatjuk azt hogy a média (internet, újságok, internetes közösségi oldalak) ekkora befolyással legyenek ránk, mert sokszor csak hamis illúziót látunk. Szerintem a szépség relatív fogalom - hiszen minden ember számára mást jelent, és amit most leírtam az csak egy vélemény kifejtés volt mert én őszintén bevallom hogy én irigylem a testét mindkettő csajnak.

De mindenki tehet azért hogy a teste szebb legyen! Soha ne adjuk fel...bár igen a fogyókúra és edzés mindenki számára nagy kihívás, de ez vezet ahhoz hogy jó testünk lehessen, viszont azt az egy mondást jegyezze meg mindenki: Soha, senki sem lesz tökéletes!

Azon is sokat gondolkodom hogy mi van akkor ha valaki jól néz ki, de emberileg meg nulla? Szerintem ez a 21.században már nem akadály...ha szerencséje van modell lesz vagy színésznő de anélkül is találhat magának gazdag pasit - aki természetesen a külseje miatt feleségül veszi. Mi történik akkor ha azonban a jó test egy vagy két gyermek szülése után megváltozik? Terhességi csíkok és a kilók. Ha már többé nem tud olyan súlyra lefogyni amilyenre szeretne fogyni? Sok ilyen kis "csinosésszépvagyok" típusú nő nincs tisztában azzal sem hogy a szülés bizony ezzel is jár, utána pedig lehetséges,  hogy már a férjnek sem kell,mert többé nem olyan a teste mint amilyen szülés előtt volt, de ha van tartás a férfiban - ami véleményem szerint manapság nagyon kevés férfiban van - akkor nem dobja el a feleségét mert egy kicsit meghízott, hiszen ő a gyermekeinek/gyermekének anyja. Ilyenkor arra is gondolhatnának hogy egyszer majd ők is híznak, sörhasuk lesz stb. Még ha csak nem is dobja el a feleségét, hanem megcsalja egy szebb és fiatalabb nővel - az is bizony nagy szemétség. Gondoljunk bele abba hogy senki nem tökéletes - sem külsőleg, sem belsőleg - és ezt sokszor fogom még súlykolni! Fordított eset is előfordulhat amikor a nő megunja a párja/férje testét, mert egy kicsit megpocakosodott...Sokszor nem értem az emberi gondolkodást. 

Zárógondolatként még annyit szeretnék hogy mindenki fogadja el önmagát úgy ahogy van (ha nem vagy békében a testeddel, próbálj változtatni!), és ne szóljunk meg senkit - mert ne felejtsük a szépség relatív! Szeresd önmagad, de ne felejtsd soha senki sem lesz tökéletes! - talán ez a belső harmónia titka.

"Boldogságod kulcsa, önmagad megbecsülése!" /Lakatos Levente: Szigor I. - A tiltás gyönyöre/

Tovább